4 december 2011

Lördagens roadtrip med Anna

.
.
Todiloho, soliga söndag!


Julstämmningen lyser med sin frånvaro, hos mig i alla fall. Inga kottar, granar, hyascinter eller stjärnor i världen kan få mig i "julmood". Igår var väninnan och jag på urmysig utflykt till Stockholm, där vi besökte Baazar, Zetas och Ulriksdals Handelsträdgård.

Hos Baazar har jag köpt ett skåp som skall användag som sängbord i det nyfixade tonårsrummet här hemma, bilder på det kommer senare. För övrigt fanns det sååå mycket i den butiken som jag gärna hade tagit med mig hem. En liten sak till blev det i alla fall, men den får ni också se en annan dag!
Hos Zetas var det julmarknad
med knallar och granar och kransar och hemgjort och härligt!
Jodå, lite juligt kändes det allt där i den isande kalla vinden som bet tag i kinderna,
och gjorde att man längtade in i stugvärmen.
Zetas var som en enda stor utställning av vackra blomgrupper och arrangemang. Det var rost och cedergranar och korgar och julrosor. Naturen inspirerar, och gamla julars kulörta kulor och röda tomtar var ersatta med kottar och glas och zink och grenar. Så fint, så harmoniskt!
Trots att jag har två gigantiska tallar på tomten, som fullkomligt sprutar ned kottar,
var det det enda jag köpte där, förutom planschen jag håller i. Hum, tyckas märkligt att åka hela vägen från Västerås till södra Stockholm för att handla kottar... Men som min kloka väninna sa, - Allt det här tillsammans är ju så vackert, men en eller ett par saker lösryckta ur sitt sammanhang, hemma hos mig, skulle bara se konstigt och lite skabbigt ut. Det ligger något i det, rostiga urnor och
muggiga teracottakrukor kräver sitt hem!

Och så till sist, Mrs Zeta herself, Victoria Skoglund!
Liten och tunn (varför tycker man alltid att "kändisar" är så små när man ser dem irl?), och vacker som en älva i tunn yllekofta med puffärm, tighta gröna jobbarbyxor, bruna supersnygga kängor i smäckert skinn och så den lilla västen och förklädet, på toppen av alltihopa, som gjorde att jag plötsligt började drömma om att jobba i en handelsträdgård! Helt galet snyggt!

Idag blir det ytterligare ett försök till att finna den rätta julstämmningen, när jag tar med mig hela familjen och åker till Kärrbo på julmarknad!

En fin söndag hoppas jag att ni alla får!


Kram
.
.
.

2 kommentarer:

Nicky sa...

Vilka mysiga bilder! :) XO

@my casa sa...

Fina bilder från ett underbart ställe!

Hoppas du har en skön 2:a advent på nästa
julmarknad. //

Varma hälsningar Åsa

Related Posts with Thumbnails