26 januari 2011

En resa bokad

.
.
Lillan och jag möter våren i Prag

Såhär mitt under kallaste mörkaste vintern, längtar jag något vansinnigt efter en värmande vårsol, körsbärsblommor, nyvakna flugor och utecaféer. Vad passar då bättre än en liten resa till en plats som flera gånger blivit utsedd till Europas vackraste stad, Prag!

Papsen kommer att tillbringa sina dagar i en handbollshall, medan Lillan och jag får upptäcka Prag på egen hand! Sämre kan man ha det, och på kvällarna får vi ju mysa med vår pappa/älskling!
Jag har varit i många storstäder men aldrig haft tillfälle att besöka Prag. 
Fem dagar skall vi vara där och det skall bli supermysigt! Om det finns någon "out there" som varit i Prag och har några trevliga tips blir jag jätteglad! Vart skall man gå, vad skall man äta och
 vad får man inte missa?

Tjing!
.
..

5 kommentarer:

mariaemb. sa...

Så underbart! Vi hade planer på att åka dit förra våren men det blev aldrig av. Det står däremot kvar på vår lista över platser vi vill se.

En vän till mig med bloggen zunderbar.blogspot.com var där med maken i höstas. Du kan ju titta in där och se om du kan få något tips.

http://zunderbar.blogspot.com/2010/10/prag-2010.html

Ha en riktigt fin kväll!
Kram Maria

Anonym sa...

Halloj!
Vi kan ta en snackis på jobbet om Prag. Har varit där några gånger eftersom pappa bor där.
Fantastisk vacker stad!
Kram på dig!
/Marléne

Anonym sa...

P.S Har bokat New York i vår. Tihi..
Marléne

sanna-hemma hos Tod & Lou sa...

Vad härligt med en weekend. Själv åker jag till London med min lilla i morgon:-)

Ville bara säga att vi har ljus grå kalksten i vår "köks" hall samt lilla badrummet brevid och ja, den blir fläckig väldigt snabbt.. barnens baby olja=big no no...
I vårt badrum har vi en svart/vit marmor sten som heter Nero Marqina. Kan varmt rekommendera den, också känslig men har levande mönster så fläckar syns knappt. Men all natursten är svår, men oj vad fint det är.
Carreran i köket har redan ringar o andra skumma fläckar, men det kan jag tycka är fint.
Ett tips är att bara använda YES som rengöring, men det visste du säkert redan.
Lycka till med badrummet.

Hälsar
sanna-hemma hos tod & lou

emelie sa...

Hejsan!
Tänkte ge nått litet tips om Prag.
Jag, mannen och barnen har bott där (han arbetade och jag var lyxhustru ;-)
Så fort jag ser en bild på Prag knyter det sig i magen för det är en stad som alltid kommer att vara "min".
Det finns så mycket att se och köp en sån där liten bok om Prag i bokhandeln så står det mesta med adresser osv.
Vill ni shoppa så är Na prikope den stora shopping gatan som går genom stan men vill du spana på de finare märkerna som Louis Vuitton ,hermes, dior osv så går du lite längre ner mot floden till gatan Parizska.

Min favvo sida av staden är helt klart Mala strana som är på andra sidan karlsbron (samma sida som det underbara slottet som ni måste se och svenska ambassaden) Där finns på väg upp till slottet en restaurang som heter Cowboys (ett laxrosa hus) där måste ni absolut äta, helst på kvällen och be om att få sitta ute på tak terrassen. Där sitter ni bland hus taken och blickar ut över Prag ;)
Ni kan även ta en häst och vagn tur runt turist stråken eller hyra en Segway (sån som fredrik i solsidan åker omkring på ;)
Köp en kanelkringla i ett utav stånden på torgen (himelska)
Tänk också på att Prag är DYRT när ni väljer de restauranger precis intill där alla turister rör sig (samma pris som i Sverige) Kommer man lite utanför så får man oxfile med tillbehör och 3 öl för ca 120 sek ;)

Vi som bott där har på långa vägar inte sett allt för istället för att jäkta runt med barn valde vi att se lite och njuta mycket :))
Hoppas ni får en underbar resa.

Kramar
Emelie

Related Posts with Thumbnails