25 januari 2011

Er respons och mitt försvarstal

.
.
Vad härliga ni är!

Det är så himla kul att få respons på det man skriver! Många läsvärda och intressanta kommentarer har poppat upp i kommentarsfälten de senaste dagarna, ja, tidigare också förstås,
men det har intensifierats den senaste tiden.

Flera kommentarer har fått mig att tänka till ordentligt, och många fina tips till
 vår badrumsrenovering har jag fått!

 Tusen tack till er alla!


Rejäla gjutjärnsljusstakar till spiselkransen fick följa med hem från Lisas bod i Lofsdalen.


En liten kommentar

Jag fick idag en kommentar av en person som tyckte att jag borde uppskatta det jag har och inte bara sträva efter mer hela tiden. Personen påpekade att det inte var alla förunnat att bo så som vi gör och att jag kanske borde vara nöjd. Det var "synd att jag inte uppskattar det till fullo".

Kanske fånigt av mig att formulera ett "svarstal", men det kändes lite orättvist på något sätt, så jag gör det ändå!

Svarstalet

Inredning och att inreda är ett stort intresse hos mig. Jag rider inte längre, sportar inte, sjunger inte i kör och sysslar inte med fågelskådning. Dricker nästan aldrig och slutade röka för många år sedan (japp jag har syndat i ett antal år). Mitt hem, min trädgård, allsköns inredning och fotografering är mina intressen, och min last, det är det som upptar min lediga tid, slukar mina pengar och snurrar i mitt huvud när Lillan har somnat för dagen. Jag ändrar ibland stil lika ofta som andra byter strumpor, men det betyder inte att jag inte uppskattar det jag har, och att jag bara vill ha nytt, nytt  och nytt. Det är en process som ständigt pågår, mer eller mindre intensivt, hos mig! Att inreda mitt hem är mitt sätt att skapa något!

Udden

Vi bor i ett fint hus med ett fantastiskt läge vid vattnet och jag uppskattar det skall ni veta. Jag njuter av att varje morgon kika ut genom det stora fönstret på övervåningen. Vad jag ser där ute, skiftar varje dag. Snöstorm med drivor på isen, en liten eka som guppar på den spegelblanka vattenytan, solen på väg upp vid stranden mitt emot, man vet aldrig vad som väntar.


Stan skymtar i morgondimman.


Annat var det förr

Självklart förstår jag, att jag i just det avseendet, är lyckligt lottad som har möjligheten att få bo i ett vackert stort hus vid vattnet! Det hade jag aldrig kunnat drömma om, när jag för många år sedan, stod i en Supermercado i Spanien, och funderade på om jag skulle köpa hårshampoo eller tandkräm för de få pesetas jag hade kvar i plånboken den månaden. Detta medan mina kompisar, hemma i Sverige, födde barn och bildade (sina första) familjer...Djupt

Livet är här och nu, ingen vet vad som händer imorgon! Saker och ting är förgängliga och det enda som egentligen räknas är hälsan och kärleken. Jag och min familj är lyckliga, friska och bor här och njuter av det just nu, vem vet var vi bor i framtiden...

Det var dagens djupdykning, nu blir det en sväng bland favoritbloggarna
 innan jag sluter mina blå för dagen!

KRAM

HELENA
.
.
.

12 kommentarer:

Sophie sa...

Hej Helena!

Vilka fina gjutjärnsstakar, de passade perfekt där! Jag förstår ditt intresse för inredning, är själv likadan! Det är en form av skapande och när man har ett vackert hus som man älskar och uppskattar, är ju det en källa till inspiration!

Att ändra om och förnya handlar om något kreativt och om en nyfikenhet om hur det skulle kunna bli. Att även inspireras av andra, kan ju göra att man vill prova nytt och inte bara fortsätta i samma hjulspår av gammal vana. Det betyder ju inte att man inte uppskattar allt till fullo. Jag tycker tvärtom att du verkligen verkar uppskatta det du har, ingen tvekan om det!

Kram,
Sophie på Hammarö, Värmland

Eva sa...

Snygga ljusstakar. Fint att blanda nytt o gammalt. Ljuvig fin blogg du har föresten. Läckra bilder. Jag kommer ofta in och hälsar på dig här. Ja håller med helt o fullt. Inredning är en passion..ett intresse. Likväl som att meka med bilen eller att påta i jorden. Man får liksom aldrig nog.Man ser förnyelse och kreaktion framför sig hela tiden. Med det menas inte att man byter soffa varje vecka. Räcker med att ändra om prylar från ett ställe till ett annat, eller byta kudd fodral, sätta in vår blommor i vas osv. Mitt stora intresse är också inredning..och mycket annat givetvis. Och jag vet en del fattar inte vitsen!!..slänga ut pengar på krukor och kuddar?!..Men vadå. Det är JUST det jag vill lägga mina pengar på. Jag älskar mitt hem sååå mycket så mitt hem blir mitt intresse.
Eva

HOUSE of ADELA sa...

Helt rätt, det är ditt intresse liksom det är mitt...får också då och då såna kommentarer och funderingar och bara för att man är så intresserad av inredning (och till viss del mode med) så betyder inte det att man inte uppskattar sitt liv, sina barn, sina vänner, att man är frisk...jag listan kan göras lång. Det handlar inte om att "byta ut saker" hela tiden utan det är exakt som du säger - ett stort intresser och ett skapande;)

Kram
Adela

Unknown sa...

Tycker du verkar vara en fantastisk människa och jag är jätte glad för att du visar ditt fina hus mm i din blogg, sen känner inte jag dig. Lika lite som "den där" personen känner dig. Så jag tycker inte man har rätt att döma dig på något vis. Sen trodde jag att man följde bloggar för att man gillar det man ser, inte för att man INTE gillar det man ser.. eller hur?
Nä du, skit i såna "puckon" och fortsätt blogga om precis det DU vill.

Stor kram till dig,
Catta

House of Fiddeli sa...

Right on girl! :)

Anna-Malin sa...

vad vore livet om vi inte fick drömma?!
ack så fattigt...

jag flyttar i tanken nästan varje dag.
trots att jag älskar vårt hus ;)

kram.

Kristina - ingen vanlig dag sa...

Men jösses, det är väl en av människans drivkrafter - att få drömma och längta efter andra saker än de man redan har?! Precis som du säger har vi alla olika intressen och saker vi lägger pengar på och därmed ser vi och prioriterar vi saker på olika vis.
Kram / Kristina

Anna-Karin sa...

Det finns alltid människor som är avundsjuka - jag är en av dem :-)
Men jag säger det med ett leende på läpparna, så inget allvarligt menat egentligen.
Men det är svårt att inte tänka tanken, när jag tittar in i ert fantastiska hus!! Det blir klart fler besök av mig. Du är redan upplagd bland mina "favoriter".
Och tack för tipset om Tullhuset. Dit ska jag absolut gå nästa gång jag besöker Västerås.

Fortsätt drömma - det är vi många som gör. Och ibland går ju drömmen i uppfyllelse...

Ha en härlig dag!
Kram Anna-Karin

Anonym sa...

Hej Helena!

Jag har följt din blogg nu ett tag men inte kommenterat så ofta. Men jag har förstått att du är extremt intresserad av inredning. Däremot kan jag också ibland tycka att det kan bli för mycket av det goda, det kan inte heller vara bra att aldrig kunna vara nöjd och leva i nuet utan att man alltid skall sträva efter något finare/bättre än det man tycker att man har. Alla inreder efter plånboken förstås men att bara ha ett hem fyllt av en massa design-saker (som din väninna http://houseofphilia.blogspot.com) verkar ju lite galet. Man undrar ju hur resterande familj tänker, har mamma verkligen inget annat för sig än att leta efter vackra prylar. Men du Helena har iaf ett jobb (narkossyrra) medans det finns hemmafruar som faktiskt inreder hela dagarna... :)

Kram!

Anonym sa...

Jag tycker det var ett alldeles förträffligt försvarstal! Härligt att höra! You go girl!

Anonym sa...

Hej!
Superbra försvarstal! Följer din blogg och gillar det du skriver. Mitt intryck är att du är en väldigt varm och go mamma och tjej som inte alls är ytlig. Du har ju vid flera tillfällen betonat vikten av att vara här och nu och uppskatta det man har. Strunta i avundsjuka kommentarer som bara tar energi. Följer din badrumsrenovering eftersom det snart är dax här också. Stor kram Helena

Anonym sa...

Usch!!
Varför kallar man andra som har en annan syn på saker o ting för puckon, de är lågt såg att hon med bloggen magnolia eller vad den heter gör det. Läser även hennes blogg men funderar på att skippa sådana människor.
Du Helena har en sådan HÄRLIG ton i din blogg på alla sätt lite lagom mkt nytt ingen stor affärsverksamhet med butikerna som en del andra blogg.(inga namn nämnda) har blivit för mycke.
Men det är min syn på de hela.
Du Helena fortsätt din blogg såhär du vinner i längden man blir härligt avslappnad här hos Dig.
Jättekram till våran mys /bloggerska Helena

Related Posts with Thumbnails