6 januari 2011

Bloggande mamma och "arr" i köksfönstret

.
.
Mamma a la 2000-talet

Läste en slående krönika, minns inte vart, för ett tag sedan. Författaren  skrev om hur våra liv som föräldrar har blivit med, mobiler, datorer, Iphones och all annan teknik som stjäl mycket av vår tid med våra barn. Oj, vad träffad jag kände mig.

Klarar av några mobilsamtal under förmiddagsprommenaden med vagnen, läser Aftonbladet på nätet medan man lagar lunch, bloggar lite medan Lillan målar eller leker med sitt Lego, läser och skriver några mail med vänsterhanden i soffan när Bolibompa börjar och slutligen, här sitter jag på toalettlocket och gör detta inlägg medan Lilla "kokar stark soppa" åt mig i badkaret...

I och för sig får jag väl försvara mig med att sedan jag började jobba igen, är datorn och bloggandet betydligt mindre prioriterat! Det blir faktiskt helt annorlunda på vardagarna nu för tiden. På något sätt blir det någon form av inflation med tiden när man är mammaledig, och nu när man jobbar och är borta från sin lilla guldklimp på dagarna, är varje minut med henne så otroligt värdefull.

Well, well, det var dagens lilla filosofering.
Växter har idag inhandlats till vårt hem, så fräscht och fint det känns. Dessa växter skall jag banne mig sköta. Har lagt lite extra pengar på dem denna gång och vill att de skall överleva ett tag.


Ett litet "arr" ett av fönstren i köket idag!

Nu skall Lillan nattas och jag skall "flytta runt lite saker"
och placera ut de nya växterna!

Kramar Helena
.
.
.

5 kommentarer:

Dr Molly sa...

Jag förstår precis hur du känner. Men som uppväxt på 70-talet kan jag säga att dagens föräldrar leker betydligt mer på golvet än vad mina föräldrar gjorde då! Vi har så enormt höga krav att alltid va 100% närvarande, göra allt efter barnens villkor och va den ultimata lekkompisen jämt. Jag tror helt bestämt att barn faktiskt behöver få ha lite tråkigt ibland och själv utmana sin fantasi och leklust. Jag har till och med pratat med barnpsykologen Malin Alfvén om detta och hon tycker att dagens mammor dränker våra barn i tillrättalagda lekar och överstimulans. Hon gav faktiskt just som exempel att det är helt ok att smygläsa en tidning medan barnen badar... Min farmor hade fyra barn under sex år, ett lantbruk och ett storhushåll att sköta. Jag tror faktiskt inte att hennes barn 100% uppmärksamhet långa stunder men det blev bra ändå. Fyra lyckliga och harmoniska barn och en stark mamma! Du är en bra mamma även om du smygbloggar framför Bolibompa!

Kramar

mammaxtre sa...

Jag är 42 år och kan inte minnas en enda gång som mina föräldrar lekte med mig. Lite sorgligt kanske när jag tänker efter.

Din reflektion är så sann. Något många av oss kanske ska ta till oss av.

Mina barn kommer iallafall att minnas att jag lekt med dem. Att vi haft våra stunder av mys. Att jag funnits för dem. Fastän de har en bloggande mor. Det är jag säker på :-)

Ha det gott

Linruz sa...

Lycka till med de nya växterna.
Kram kram
Lina

Helena - ullvi32 sa...

Läckra blommor- och vaser, jättefint och underbart att titta på!
God fortsättning!

Mrs S sa...

Så sant det du sier; teknologien tar mye av tiden i hverdagslivet...
Viktig å legge det hele til side innimellom:)

Kram

Related Posts with Thumbnails