24 januari 2011

Badrumsidéer igen

.
.
När man tror att man är säker...

Då dyker det naturligtvis upp någon bild eller någon ny infallsvinkel som sätter griller i huvudet på en! Kaklet till väggarna är jag helt säker på, det blir det Italienska vita laserskurna, om inte priset är helt åt pepparn, jag får ett prisförslag i morgon. Nu är det golvet som är apsvårt!

Det började med cararramarmor = för känsligt blir fläckar. Övergick till kalksten, nops, funkar inte det heller, poröst och inte att rekommendera i ett badrum, blir fläckigt och fult. Ja ha, vad har vi kvar då, granit då för böveln, det lär ju inte vara för känsligt i alla fall, men är det snyggt? Jag tycker det, och får prisförslag på några olika "modefjonger" manyana.
.
Är det skiffer vi skall ha?

Nöjd med dagens framsteg på golvfronten slår man sig ned framför datorn för lite inspirationssurfning, och så hittar jag denna bild! Fiiint, är det kanske så vi skall ha det. Fin grå färg på golvet, gissar att det är skiffer. Dessuto är den matt, och jag har bara sett blankt golv framför mig. Ni vet sådär hotelligt!Inbyggt badkar hade vi också lagt ned, och tänkte satsa på ett nytt lite nättare badkar. Men bilden får mig på nytt att vilja ha ett inbyggt. Visst är det förresten snyggt med kanten som går upp på badkaret. Sådan kant vill jag ha runt alla väggar. Nej usch vad svårt detta är, lägger in en bild på ett badkar vi tittat på så kan väl ni dela med er av era åsikter! Blankt granitgolv eller matt skiffer? Inbyggt badkar eller ett fristående i lite modernare tappning?Ja, jag vet inte jag.
Måste bestämma mig snart, byggarna står beredda att börja riva när som helst!


To be continued...
.
.
.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag röstar för inbyggt badkar för det har vi i vårt nyfixade badrum ! :)
Super bra att ha en kant runt om, att sitta på , sätta fina ljus på etc etc
Ger en lyxig känsla utan att det behöver kosta "skjortan".

Jag skulle köra på matta skiffret, tycker det är så snyggt med det gråa.

Lycka till med alla val !
Kram Kicki i Åre

Anonym sa...

Kolla in It´s a house blog ....där får du se på ett nice badrum.Tänkte du som är i badrumsrenoveringstagen!!!! lycka till!!!Åsa

mammaxtre sa...

Både matt och blankt fungerar. I ett badrum skulle jag personligen föredra matt. Om man väljer ett badkar med snygga tassar ska man inte bygga in det. Annars är det himla trevligt med ett inbyggt badkar :-)

Svart eller grått golv i badrum är så snyggt. det vet jag med säkerhet :-)

Lycka till

Birgitta sa...

Detta grå golv va jätte fin, med en kan upp på väggen som du sa. Jag hade absolute tagit det fristående badkaret. Ställ hellre ett brickbord brevid med ljus på. Blir luftigare än ett inbyggt:) Lycka till!

Therese sa...

Angående golv, så valde jag själv ett svart matt schiffergolv. Jättefint tyckte jag då, och ff två år senare.
MEN!
Det gör mig galen! Att stå och skura ojämnheterna i golvet med diskborste, var inte vad jag hade tänkt mig när jag planerade badrummet.
Det går inte att bara torka av golvet, med en mopp pga av att golvet inte är jämnt. Jag håller på att försöka ta reda på om vi kan slita upp golvet igen, utan att förstöra golvvärmen.

Ville bara dela med mig av mina erfarenheter. Önskar att någon försäljare sagt detta till mig. Själv såg jag aldrig den aspekten.
Anstränger mig gärna för att få till en stil och städar gärna extra, men att inte kunna städa toagolvet ordentlig...Där går min gräns.

Lycka till!

Anonym sa...

Grått skiffer o inbyggt badkar är fint, men lite mer mainstream. Blank granit och ett badkar som på bilden är häftigare, modernare och mer "hotell" tycker jag!

Blanka golv blev vi dock varnade för när vi byggde hus, att de lätt blir hala...

Svårt att fatta såna beslut, jag vet!

/Greta

Anonym sa...

Hej! Har vänner som har lagt blankt golv i hall och badrum och de får städa ihjäl sig för det blir fläckar hela tiden och på det blanka golvet och med ljuset som speglas i det så syns fläckar väl. de har mörkgrått-svartaktigt- vet ej exakt material dock...jag skulle städa ihjäl mig att polera på golvet hela tiden...
Maria

Related Posts with Thumbnails