25 januari 2011

Här finns det liv och personlighet

.
.
Jugendvilla med charm

Fiiint är detta hem, kolla bra fönstren!Detta hem tycker jag har precis det jag menade, i det här inlägget, som jag skrev för någon dag sedan. Det är genomtänkt, med få säkert noga utvalda saker. Det finns spår efter resor och det finns liv. Det är inte tokstylat utan hemtrevligt och avslappnat!


Härligt stort och praktiskt kök! Riktigt riktigt fint, if you ask me!


Behaglig färgskala i sovrummet!
 Nu fick jag uppslag till vårt sovrum som verkligen behöver en tillpiffning. Trött på det svartvita, har aldrig fått till någon mysfaktor där inne. Här är ett spår jag tänker spinna vidare på!


Så vackert med alla snickerier, och vad fint det svarta bryter av mot allt vitmålat! Men hörrni, känns det inte som att det måste vara mycket lättare att inreda och få till det, om man har ett hus som detta? Krävs liksom inte så mycket för att få snits på det!


Glasveranda, ja tack!


Hela reportaget kan du läsa i Sköna Hem

Har du ett sådant här hus att sälja, centralt i vår stad, går det bra att maila mig!

Ha en fab tisdag, trots det trista vädret!

Kram
.
.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker nog inte att det var så olikt ditt hem.
Himla trevligt!//Pernilla

VI OCH VÅRT HUS sa...

Hej, jag har nyligen hittat hit till din blogg, men jag kommer att komma tillbaka för här trivs jag ;-). Badrum ja, vilket bestyr. Så många beslut. Vad det gäller klinkers så tycker jag "It´s a house" har lagt in fina plattor. Du har säkert sett det, men jag länkar iallafall: http://itsahouse.blogspot.com/search/label/Badrum Lycka till nu med alla beslut!
Hälsningar Hanna

Anonym sa...

Angående badrummet tycker jag att du ska satsa på en stil som liknar det fina badrummet i ditt förra inlägg. Jag är väldigt svag för lite "lyxig" känsla när jag inreder men ärligt talat-hälften av lyxen är ju att det ska se fint ut även om man inte har tokstädat precis innan! På ett blankt golv syns varenda hårstrå och dammtuss. Blank yta reflekterar ju ljuset fint och ger lite lyx-känsla men då är det bättre att välja blankt på väggarna. Ett inbyggt badkar ger ett mer påkostat och mer gediget intryck än ett fristående. Badkaret på bilden ser lite halvtrist ut. Så tycker jag i alla fall. Lycka till! / Karin

Vitt för själen sa...

Jättefina bilder!

Håller på med mitt sovrum jag med..haft svartvitt..men som du säger..svårt med myskänslan. Rotade i en låda på vinden, o hittade en ny lampskärm- som jag nu ska utgå ifrån! Hej & hå så man håller på!
Ha en fin tisdag :) Kram Sophia

Preffen sa...

Jag tycker du har ett superfint hus. Känner samma känsla när jag kikar in hos dig som på bilderna du bjudit på från sköna hem. Det finns en massa känsla i din inredning som jag gillar. Jag har svartvitt som grund i tv.rummet men bryter av med accent efter årstid. Plommon eller beige/brunt är två favoriter.
Tack för en härlig blogg! :)
Kram

Helena - ullvi32 sa...

Men hallå- du bor väl i DRÖMHUSET- annars kan vi bara byta, rätt av ;)
Men en glasveranda ja, det vore ju drömmen (förutom lyxen att bo vid vattnet..)
Ha en bra dag!

Anonym sa...

Får nog hålla med ''Hemma hos oss'', du bor redan i ett drömhus och borde kanske titta dig omkring och se hur de flesta vanliga människor bor ;-). Få familjer har möjlighet att ha ett sådant vackert hus och dessutom ett läge som slår det mesta. Trist att man inte är tacksam för det och har vett att uppskatta det till fullo...men vi människor funkar nog så över lag. Vi tittar alltid ''uppåt'' och är väl aldrig riktigt tillfreds med det vi faktiskt redan har...och borde vara mycket glada över.
Tack för en (annars oftast) mänsklig och ödmjuk blogg.

Stina sa...

Underbart snyggt!:.-)

På vår udde! sa...

Hemma hos oss och Anonym: Visst bor vi i ett drömhus! Jag uppskattar det och värdesätter vårt boende till fullo! Jag är också otroligt tacksam över att vi har den möjligheten. Jag är mycket medveten om att inte alla har samma möjlighet att bo på en sådan vacker plats som vi gör! Anledningen till att jag, lite på skoj, efterlyste just ett sådant hus är för att vi av och till, funderar på att flytta in till stan av praktiska skäl. Det är inte lätt att lämna ett sådant här ställe, men skulle vi hitta ett hus likt det på bilden, inne i vår stad, kanske det skulle vara lättare att flytta! Att bo på landet med tonåringar OCH småbarn är inte alltid friktionsfritt!

Så, alltså: Är jag tacksam över det jag har? Ja, det är jag!!! Blir det mycket skjuttsande när man har tonåringar och bor på landet? Ja, det blir det!!! Den stora frågan är är det livskvalitet att tillbringa så mycket tid i en bil fram och tillbaka till stan???

Kramar från Helena och tack för att du annars gillar bloggen och uppfattar den som ödmjuk!

Anonym sa...

Ja, ert hus är ovanligt vackert, har ni köpt det tillsammans, eller bodde din man eller du redan där?

Fönstren på er övervåning är ju fantastiska.

Trots att vi oxå får skjutsa barn en hel del, pga där vi bor, vill jag bara flytta ännu mer ut på landet (lite mer ut mot havet gärna oxå, dock handlar det bara om 15 min från där vi bor nu!). Jag älskar enskilda lägen, ha grannar en bit bort men helst inte kunna se dom!

Kram/Greta

Angelica sa...

Hej Helena
Jag brukar titta in på din blogg och jag måste säga att du har ett personligt och vackert hem. Det ser inte ut som en möbelkatalog utan du får till det där varma och mysiga Ibland tycker jag att alla har ungefär samma saker i sina hem det är svart vitt massa Day kuddar osv men du lyckas. Ha en fin kväll
kram

Åse - Interiörguiden sa...

Har du också det vackra gula huset mitt emot Falkenbergska kvarnen i tankarna? Det huset måste väl ha vår stads vackraste veranda!

Related Posts with Thumbnails