28 januari 2011

Badrum på begäran

.
.
Hallå ute i stugorna

Handbollsslutspel på tv ger ett visst bloggningsutrymme en fredagkväll som denna. Jag har fått några förfrågningar ang badrum, vad det är jag är ute efter osv. Svårt, svårt, svårt att visa - finns inte en enda jäkla bild som jag kan använda som målbild eller hur jag skall säga!

Det vita Italienska laserskurna kaklet, mega plattor och en större mosaik, är i hamn! Har fått prisförslag och bestämt mig för det! Graniten till golvet är fortfarande inte helt bestämt, "kakelkillen" som jag pratade med idag, kunde fixa granitgolv också, så honom skall jag träffa igen i nästa vecka!

Eftersom jag inte kan visa en bild på hur jag tänkt mig badet, kommer här en kavalkad av bilder som jag gillar och tänker sno idéer ifrån! 


Fristående badkar framför fönstret...


Eller ett inbyggt badkar klätt i natursten! Gillar den lyxiga känslan av marmor, men avrådd, avrådd och avrådd har jag blivit! Granit däremot är "stenhårt" he, he!!
Kristallkrona till taket, yes, men svart? Not!


Ju större plattor på golvet desto snyggare!
Grått är färgen, absolut, men har inte bestämt nyans ännu!


Kran som kommer ut ur väggen hade jag definitivt köpt om vi inte redan hade köpt kommod, handfat och kran. Men duschen skall komma ut ur väggen i alla fall!


Snyggt golv igen! Coolt badrum, men inget för oss...


Stora plattor igen!


Ljust och fint och visst ser det fint ut med inbyggt badkar, kanske skall gå på det i alla fall? Jag vill ju ha ett hotelligt ganska lyxigt badrum!

Comments, dear friends, comments!!!
.
.
.
Bilder från Kvik, Sköna hem, Trine Thorsen, House & Garden.

4 kommentarer:

millandante sa...

Åh vad många sköna inlägg jag missat... så mycket inspiration du bjuder på och dessutom sätts min längtan efter badrumsrenovering fart... så mycket fint! Och jag förstår att det är svårt att välja... härliga bekymmer dock!;)

Kram

Åse sa...

Hej Helena!
Undrar varför du blivit avrådd angående marmorn? Vi har tunn marmor som är klistrad på granitkeramik, stora plattor och inkaklat badkar. Visserligen tyckte plattsättarna att det tog tid att sätta upp, dom var tvugna att ta en rad i taget och låta det torka innan det kunde fortsätta med nästa rad, i och med att det var så pass tunga plattor. Skulle man enbart välja marmor, skulle man behöva väldtigt tjocka plattor, eftersom marmor är ett poröst material och då blir det för tungt. Är inte så kunnig inom detta område, men ett tips är att hör dig för med fler olika kakelsättare/firmor.Dom kan och vill så olika;)Ångrar idag att jag gav vika för en del smådetaljer som inte blev gjorda på "mitt" sätt.
//Åse från byn bredvid.

På vår udde! sa...

Hej Åse!

Eftersom vi känner varandra, för det är väl den Åse som jag tror att det är, kan du väl maila mig ditt tfn nummer så kan jag ringa dig för tips! Bland annat P har avrått mig...

Kram Helena

badrum kranar sa...

The clarity in your post is simply spectacular and I can assume you are an expert on this field. Well with your permission allow me to grab your rises feed to keep up to date with incoming post.

Related Posts with Thumbnails