5 december 2011

Alla tiders julmarknad!

.
.
Hej hej, nya decembervecka!

Hoppas att ni haft en fin helg, och att ni nu är pigga och utvilade för att med kraft ta tag i denna nya vecka, som ligger framför oss som ett alldeles oskrivet blad! Vad skall ni fylla den med, är det jobb eller trevligheter? Eller vad dumt av mig att skriva så, det behöver inte vara det ena eller det andra, jobbet kan ju vara trevligheter, och det är det det är för mig just nu. Det verkligen pirrar i kroppen och jag är otålig att få komma igång med min verksamhet, dessutom har jag uppdrag som väntar i veckan, och det skall verkligen bli så superkul!Julmarknaden i Kärrbo igår var en riktig fullpoängare! Det var genuint, lerigt, närproducerat, ekologiskt, hemkokt, svinkallt och helt underbart charmigt! Enorma hemgjorda hamburgare och grovmalda korvar från traktens kreatur grillades över stora eldfat. Av Denniskorvar och mesiga korvbröd, gjorda på 2/3 luft och 1/3 vitt mjöl, fanns inte ett spår, och hungriga frusna besökare trängdes på enkla träbänkar och bord, bredvid harvar och plogar en och annan gran som ställts dit för att skapa lite julstämning.Här fanns inget glitter, inga silverstjärnor, glaskulor, zinkhus eller kottar till salu. Det var basic, och down to earth, grovt och inget pluttenuttigt. Närproducerat kött, hembakt bröd, grönsaker och de mjukaste fårskinnen du kan tänka dig. Lillan fiskade fiskdam, och fick en papperstrut med några bitar hemgjord seg kola inlindade i smörpapper, så lagom så fint! Jag vill aldrig, aldrig, gå på någon annan julmarknad någon annanstans efter detta.Själv blinkade jag med mina blå, och log mitt allra vänaste leende mot min kära M när vi tittade på fårskinnen. Och vet ni girls, det gav resultat, för med mig i bilen tillbaka hem, låg två stora underbara, lockiga och silkeslena fårskinn från Margaretas och Ulfs får! Åh, vad jag är glad för dem, de är så vansinigt gosiga. Love, love! 

Kramar

Helena
.
.
.

6 kommentarer:

Ceciliaba sa...

Härliga bilder och härligt skinn! Du har en sådan härlig blogg. Hoppas du är stolt över den! Undrar vart din runda grå kudde kommer ifrån? Har en liknande från Bloomingville men jag har svårt att hitta fler som ser ut just så! Kanske du haft din länge? Hälsn!

Anonym sa...

Superhärliga skinn ni hittade!
Man kan aldrig få för många fårskinn enligt mig! :)

Kram kram
Kicki i Åre
Snart skidpremiär!! :)

Casa of Mia sa...

Ser ut som en riktigt mysig julmarknad, härliga bilder:)

Anonym sa...

Hej Helena. Du har sån otroligt fin och härlig blogg. Man blir så glad utav den. Kan man köpa fårskinn utav dom du handlade utav på julmarknaden? Kanske kan man åka dit om du vet var dom bor. Jag bor också i Västerås. Tacksam för svar. Kram Helén

lottasworld.blogg.se sa...

Det låter verkligen precis som en julmarknad ska vara. Bort med all kommers och allt "skräp" som ska säljas överallt. Underbart! Och fårskinn, ja dem kan man inte få för många av! Härligt :)

Anonym sa...

Vilken härlig dag! Och vad lika dina flickor är, som bär! =) Liten o stor!
Vill oxå köpa fårskinn till jul, vad kostade dina? Brukar väl hamna på runt 1700 kr?

Kram
Betsy

Related Posts with Thumbnails