15 december 2011

Att lära sig vända negativa händelser till något positiv

.
.
Hej på Er alla rara bloggläsare som så troget kikar in här varje dag och förgyller min tillvaro!
Ett extra litet tack vill jag sända till alla Er som lämnat sååå fina
 peppande kommentarer och skickat helt otroligt gulliga mail.

 What have I done to deserve you? 

LOVE


Klippan i mitt liv, den stora famnen där jag gråter ut, är inte bara den mest fantastiska pappan i världen, han är också den klokaste, finaste och positivaste människan jag vet, tröstade mig igår och fick mig att inse att man måste vända alla negativa energier som påverkar ens liv till något positivt!


M är ingen sentimental typ som när man är ledsen stryker en över håret och säger "Staaackars Heleeena!!" utan mer typen som säger "Älskling vänd på det, kanske kan du lära dig något av dethär, och använda det till något riktigt bra?". Precis som många av er, har han länge försökt att lära mig att sortera bort allt och alla som bara tar ens energi, och aldrig lämnar något tillbaka.
 Jag är inte alltid så bra på just den biten.




Hur som helst känner jag mig gladare idag, inte minst tack vare er fina peppning! 
Har jobbat hårt med ett himla kul uppdrag hela dagen och nu väntar Julmys med mina gamla jobbarkompisar på operation, som jag faktiskt saknar lite...


Bilden som jag visar idag är från i somras när jag fotade min fina fina kollega Elin, jag tycker att hon är så vacker och tittar ibland på bilderna som jag tycker blev väldigt bra! Du kan se fler bilder här om du vill. Sedan måste jag berätta för er att jag blivit inbokad på ytterligare en bröllopsfotografering, tänk så vansinnigt kul!!!


Nu blir det en snabb dusch, och sedan skall jag hämta Lillan på dagis för hon skall följa med till sjukan på Julmyset. Hon tycker att det är sååå spännande på mammas jobb, och tycker att jag är konstig när jag säger att "Jag skall jobba hemma idag", då säger hon
"Men mamma, de sjuka då, vem tar hand om dem?"


Helena
.
.
.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Heja heja! Vad bra att du får sånt stöd hemifrån! Klok dotter (och väldigt vacker förståss) har du också. Skulle du kanske kunna tänka dig att ha någon typ av komma igång kurs när det gäller bloggning? Jag skulle gärna gå en fotokurs hos dig också (jag är en glad amatör som ställer in kameran på auto...)

Hälsningar
P

MITT VITA HUS sa...

Hej raring!

Skrev några rader till dig på FB i går, vet inte om du såg det!?
Ja tycker M absolut har helt rätt, man ska vända det negativa till positivt, mycket klokt tyvärr är man väl bara inte så bra på det när man väl står där och blir sårad:S!
Gå du din egna kloka och kreativa väg, du är så himla duktig och jag beundras dig och ditt steg till att vara egen!:)
Ha det mysigt på julfikat!

KRAM

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Hejja dig Helena!

Tänkte kontakta dig i vår för att höra om en pomp-de-lux visning! Är Uppsala för långt bort?

KRAM Caroline

Anonym sa...

You go girl ;)!

Heja dig, och ha det så bra på julmyset!

/CB

Lise-Lotte sa...

Hej
Du ser att det går att vända,har en fantastisk man som alltid stöttar med just det bla.a när allt inte är som man tror.
Det här blir bra & din blogg är superfin och riktigt personlig och ärlig tycker jag.
Ha det så bra & njut av livet!
Varma hälsningar & en massa god karma
Lise-Lotte Nydahl

Isa sa...

Skönt att höra att du har lagt det tuffa bakom dig och istället ser frammåt. Tufft beslut att ta men det blir bara värre om man börjar gräva ner sig. Livet skall levas!

Underbara ord från din dotter. Smart tjej det där.

Dagar hos mig sa...

Skönt att du känner dig bättre idag. Hoppas att du kan njuta av kvällen:)

Milla sa...

Visst är det skönt när man kan lyfta på nacken och gå vidare med det positiva, men det tar oftast en liiiten stund att komma tid, en liten begrundande ställtid. Fina ord på vägen kan hjälpa till bra. Det är så skönt att läsa dessa rader, för ibland tror man ju att ingen annan går igenom sådant, fastän det händer hela tiden säkerligen! Själv står jag i värsta omställningen just nu med att först fått operera mig (dock på Mälarsjukhuset så jag träffade nog inga av dina kollegor) för den rosa sjukdomen som slog ned som en bomb och sen tog mitt jobbuppdrag sen flera år slut... Gissa om det är förvirrat just nu, men minus plus minus blir ju just plus, så jag jobbar med att få det positiva energierna att funka. Du är en positiv kraft att landa hos en stund ska du veta! Hoppas du får en toppenkväll. Kram

Mariette sa...

Hej Helena!

Jag läste gårdagens inlägg nu, och jag vet absolut inte vad det handlar om, men avundsjuka personer som gärna säger de elakaste sakerna om en finns det alltid....och det är såå tråkigt och ledsamt och ja, man blir illamående av sånt...
Man ska verkligen bara "plocka" bort det ur sitt liv för att fokusera på dem som ger positivt tillbaka.
Du är superduktig och så modig som vågar följa din dröm, att du är enormt duktig och populär är det ju ingen tvekan om, DET ska du fokusera på!

Angående något till väggen som du efterlyste för något inlägg sedan så kika på wallstuff, så coooola grafiska tryck. Funderar på att beställa en siffra från dem...

Ha det riktigt trevligt med julmyset!

Kram Mariette

Anonym sa...

Visst är det skönt att få vara "liten" ibland och få tröst av en förälder?! Ovärderligt!!!
Hoppas ni har/hade mysigt på julmyset.
Hade en fortsatt fin kväll söta du
//Pernilla

Jamblinne sa...

Heja Helena!

Du gör allt det här (bloggandet tex) så bra och på ett naturligt och personligt sätt. Dina inläg känns äkta och inte super-kommersiella smyg-reklam.

(Och ja, jag är en finjävel och kann inte stava.)

Jag önskar dig och de dina ett härligt juletid.

Anonym sa...

Hej Helena....
Jag håller med många andra som skriver här - du känns REAL, äkta!
Du är duktig så fortsätt på ditt vis och låt ingen annan, som förmodligen bara är avundsjuk och rädd för att du ska lyckas bättre, trampa dig på tårna!

Johanna

Himlavit sa...

Hejsan, kikar in som hastigast och måste berömma dig för alla underbara bilder, dom är såå fina =)

StyrkeKRAM
Tessan

lottasworld.blogg.se sa...

Åh, vad ledsen jag blir när jag kikar in här, har inte hunnit med på ett par dagar.
Man måste först få bli ledsen, illamående osv osv innan man vänder på steken. För visst lär man sig något av allt som händer, oavsett hur hemskt det är. Och jag hoppas att du tar med dig alla vår ord här om hur fantastisk du är. Inget hymlande, inget finfint utan rakt, enkelt, ärligt och gemytligt!
Och ibland måste man rensa bland alla energitjuvar, både de omkring oss och de digitala. Det gör jag lite då och då. Mina vänner, före detta vänner, vände mig ryggen till när vi hade förlorat en son. De ursäktade sig med att de tyckte att det var jobbigt och inte visst hur de skulle bete sig. Jobbigt för dem? Vad tror de inte att det var för mig? Nej fy för sådant, det kan jag vara utan. Och det kan du med, snart så.

Fina Helena, fortsätt att blogga på precis det sätt du gör och jag kommer att fortsätta att titta in här och kanske bli lite bättre på att lämna en kommentar då och då. Ha en fin kväll, eller ja, ha en fin fredag :)

kram Lotta

Related Posts with Thumbnails