3 december 2011

Himmelskt goda saffransmuffins med vit choklad!

.
.
Go´kväll!

Jag kikar bara in en snabbis för att tipsa om lite söndagspyssel för den som orkar och inte har något annat för sig imorgon. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag är verkligen ingen fena på att baka! Det blir helt enkelt inte bra när jag gör det, så av den anledningen gör jag det också väldigt sällan.
Men i torsdags tänkte jag att jag skulle vara lite huslig och baka till det kalas som vi, innan födelsedagsbarnet blev sjukt, bokat in för fredagen. Jag tänkte att muffins eller cupcakes verkar ju lätt, eftersom alla gör det, och så tänkte jag att, åh så kul nu skall jag fota dessa bakverk med min nya kamera och det kommer att bli så fint och det kommer att se så gott ut att alla kommer vilja göra likadana. You wish!!!




Alltså för det första blev de skitfula, den på bilden var den som var finast, så ni kan ju tänka er resten. Sedan blev själva muffinspapperet bränt, så det gick ju inte att fota, lika bra att klä av den lilla krabaten mao. Sedan hann det bli mörkt innan jag fick fram kameran, och burr vad svårt det var att få till en bild med bakgrund och allt, som skulle se mumsig ut! Suck, I give up, jag överlåter fotandet (och kanske bakandet) bakverk till dem som kan det, det finns så många.


I efterhand slog det mig att de kanske blev så fula, pös liksom åt alla möjliga håll, för att jag använde bikarbonat och lite citronsaft istället för bakpulver. Läste att man kunde byta 2 tsk bakpulver mot 1 tsk bikarbonat och lite citron, men jag vet inte jag. Bäst att köpa bakpulver om jag skall baka ngt mer. Dessutom hällde jag smeten i stora muffinsformar istället för små (de blir så futtiga och man måste ta så många...), vilket gjorde att det blev 10 muffinsar istället för som i receptet 16-20.


Men nu höll jag nästan på att glömma det viktigaste, hur fula de än blev, så var de helt himmelskt goda. Så goda att ni bara måste baka dem!


Här är receptet:


Saffransmuffins med vit choklad (ca 16-20 st)




50g margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ g saffran
1 dl mjölk
50 g riven vit choklad + 50 g riven vit choklad till garnering





Gör så här:

Smält matfett och låt det svalna. Vispa äggen och sockret tills smeten blir porös. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner dem i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och mjölken, blanda till en jämn smet och rör till sist ner den rivna chokladen och rör om. Fyll muffinsformarna till 2/3. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter på 225 grader. Garnera med den rivna vita chokladen.


LYCKA TILL
.
.
.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bilden är underbar! Så varm och muffinsen är inte alls ful. Ser jättegod ut! Supersnygg bild!!

Dagar hos mig sa...

Det är lättare att baka gott än snyggt.

Anonym sa...

Du är så underbart härligt ärlig. Många gånger är det med ett leende på läpparna jag läser din blogg :) Fullkomligt älskar att följa den. Muffinsen såg inte alls tokig ut, kan tro att den smakade bra! Många kramar!

Casa of Mia sa...

Bilden ser jättehärlig ut och receptet låter fantastiskt kram

Anonym sa...

Tycker den ser charmig och god ut! :)

Vet precis hur svårt det är att lyckas med bak, huvudsaken det smakar gott iallafall! :)

Kram Kicki i Åre

Kastrullresan/Eva sa...

Jag älska att laga mat och baka men är så kass på att fota.

Trots det försöker jag mig på att blogga även om det försöket är mer syftande till att stödja utflyttade barn med recept än så mycket annat.

Vi kanske ska byta tjänster?

Related Posts with Thumbnails