22 januari 2012

Rätt i ytterligare en instans!

.
.
Finn fem, eller snarare två fel!

Plötsligt när jag sitter här och redigerar lite bilder från igår, dyker det upp ett skridskoåkande par på isen nedanför mig. Herre Gud människor, har ni inte fattat någonting, och hello, läser ni inte min blogg?! Hi, hi! Det gick visst vägen denna gång, men till och med på denna bild, syns den svaga råken som löper från kraftvärmeverket inne i stan och hela vägen bort till Fullerö...

Alltså "människa på isen" var fel no 1 idag.
Fel no 2 är granens (förlåt mig) fula orange låda, som fortfarande står kvar, på tok för nära vår tomt. Men, men, rättvisa är på väg att skipas, och i fredags kom domslutet från Nacka tingsrätt som hade behandlat grannens överklagan mot Länsstyrelsen, den instans som efter vårt överklagande beslutat att riva upp det bygglov som på felaktiga grunder utfärdats av stadsbyggnadskontoret i Västerås kommun. 
Domen utföll till vår fördel och överklagandet avslogs!!!

Snart är ordningen återställd här ute på Udden...


Kram
.
.
.10 kommentarer:

Hemma på Sjuan sa...

Tråkigt om nån bygger så nära och det inte är ok för er! Vi var noga med att prata med alla grannar (och få påskrift) som bor jämte oss innan vi byggde ut.
Himla vackert hus ni har och vilket läge!! Fin blogg oxå :)

Brunkullan sa...

Grattis! Hopps ni slipper ytterligare en instans.

Ha en fin söndagkväll:)
Susanne

mammaxtre sa...

Menar du att de byggde så nära utan att fråga. Isåfall är det helt otroligt. Så trist att strida mot grannar tänker jag.

Så fint du bor.

Ha en fin måndag

mitt liv som jag sa...

Men gud, det var verkligen nära, hur har de kunnat få bygglov till det? Ja ja nu verkar det ju som att ni får rätten på er sida i alla fall, tur det! /Jennifer

Limestone by the Sea - Victoria sa...

Hoppas det ordnar sig med grannhuset, hls Victoria

Kicki i Åre sa...

Heja heja :)

LjuvligaLjung sa...

Oj jag tror inte man kan bo bättre!;) Så härligt!! Fin och inspirerande blogg du har. Ha de fint! /Michaela

Anonym sa...

Grattis! Fast i "rättvisans namn" står ju ert uthus också precis i tomtgräns. Och ni verkar ju ha helt olika stil... Dom kanske tycker ert hus är gult och fult ;-)

Anonym sa...

Grattis! Fast i "rättvisans namn" står ju ert uthus också precis i tomtgräns. Och ni verkar ju ha helt olika stil... Dom kanske tycker ert hus är gult och fult ;-)

På vår udde! sa...

Ja det stämmer, då måste jag bara förtydliga. De hade en byggnad som var ca 6 kvm stor tidigare som stod gavel mot gavel med vår gäststuga. När man bygger sjönära är det väldigt mycket regler och bland annat får mark i princip inte "nybebyggas" utan det tillåts endast att man ersätter befintlig byggnad (ersättningsbyggnad). Dvs de hade kunnat riva sitt förra hus på 6 kvm och bygga ett nytt på samma antal kvadratmeter. Det är här som kommunen brustit när de utfärdade bygglovet.

Vårt hus är en ersättninngsbyggnad för ett hus som stod där när tomten köptes. För att vara helt säker, trots att allt var i sin ordning, finns bygglov på den byggnaden och grannarna har skrivit under på att den är ok. Detta hände alltså när vårt hus byggdes 1999.

Dessa regler angående nybyggnation och ersättningsbyggnader finns för att strandlinjen runt våra sjöar (det är samma nästan överallt) inte skall byggas igen helt.

Hoppas att du fick en ok förklaring.

Mvh Helena

Related Posts with Thumbnails